50 نمونه اصطلاحات منابع انسانی به انگلیسی | اصطلاحات HR

50 نمونه اصطلاحات منابع انسانی به انگلیسی | اصطلاحات HR

آنچه در این مقاله می خوانید

در مقاله 50 نمونه اصطلاحات منابع انسانی به انگلیسی، به بررسی عبارات پر کاربرد مدیریت منابع انسانی به انگلیسی و  اصطلاحات HR می پردازیم. عباراتی چون کارشناس منابع انسانی به انگلیسی، مدیر منابع به انگلیسی، مخفف منابع انسانی به انگلیسی  و… که همگی جزو زبان تخصصی منابع انسانی هستند و به همین جهت گمان کردیم برای آشنایی شما با شغل HR که همان مخفف منابع انسانی به انگلیسی است، بسیار مفید باشد.

هم کارمندان و هم مدیران منابع انسانی نیاز دارند که با برخی اصطلاحات این حوزه که به طور روزمره در سازمان‌ها استفاده می‌شود، آشنا باشند.

50 اصطلاح مدیریت منابع انسانی انگلیسی | اصطلاحات اصلی منابع انسانی

مهم ترین و پایه ای ترین اصطلاحات منابع انسانی و مدیریت منابع انسانی به انگلیسی را در بولت لیست زیر آورده ایم:

  • منابع انسانی : Human Resources / HR
  • مدیریت منابع انسانی :  Human Resource Management / HRM
  • مدیر منابع انسانی : Human Resources Manager
  • کارشناس منابع انسانی : Human Resources Specialist

 

 

بخوانید : مدیریت منابع انسانی چیست؟ | HRMS برای کسب و کار | اجایل | سوالات مصاحبه کاری | HR چیست؟ 

محل کار ترکیبی (Hybrid workplace)

محل کار ترکیبی یکی از اصطلاحات جدید حوزه منابع انسانی است که این روزها بسیار رایج شده است. مدل محل کار ترکیبی این امکان را برای کارمندان فراهم می‌کند که در هرجایی، چه داخل سازمان و چه به صورت دورکاری وظایف خود را انجام دهند. این مدل تعادلی میان نیازهای کارمندان ایجاد می‌کند، بنابراین، فضای کاری بهتری ساخته می‌شود.


گردش کار (workflow)

گردش کار به طور کلی مجموعه‌ای از وظایف متوالی است که تضمین می‌کند، کارهای مهم سازمان به طور موثر و به موقع انجام خواهند شد. (اجایل را بخوانید؛ رویکردی که به افزایش بهره وری گردش کاری شما کمک می کند)


نقض قرارداد (Breach of contract)

این اصطلاح برای توصیف شرایطی به کار می‌رود که در آن یکی از طرفین قرارداد یک یا چند بند قرارداد را نقض کند.


کارگران یقه آبی (Blue Collar worker)

کارگران یقه آبی یکی از اصطلاحات منابع انسانی است و برای کارگرانی که برای انجام کارهای یدی به صورت ساعتی دستمزد دریافت می‌کنند، استفاده می‌شود.


جا به جایی (Turn over)

این اصطلاح به نسبت تعداد کارمندانی که سازمان را ترک می‌کنند و کارمندانی که جذب می‌شوند، اشاره دارد.


فرسایش کارمندان (Employee Attrition)

این اصطلاح برای فرآیند کاهش نیروی کار با دلایلی مثل استعفا، بازنشستگی و یا مسائل شخصی، استفاده می‌شود.


حفظ کارکنان (Employee retention)

این اصطلاح به این معناست که در یک سازمان حفظ کارمندان برای بلند مدت یک عمل راهبردی(استراتژیک) به شمار می‌رود.


حکمیت (Arbitration)

حکمیت فرآیندی است که در آن، منازعه میان دو نفر با پا در میانی یک فرد سوم و بی‌طرف حل و فصل می‌شود.  این شخص ثالث متخصص حل و فصل منازعات کارگری، تضادهای جمعی یا فردی و ارائه تصمیمی قانونی است.


سقف خدمت (Career plateau)

مرحله‌ای است که مسیر پیشرفت شغلی کارمند با موانعی مواجه می‌شود. این مرحله می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد برای مثال دلیل این امر می‌تواند ساختار شرکت، نقش شغلی، یا سایر عواملی که مرتبط با مهارت‌های او نیست، باشد.


افشاگر (Whistleblower)

افشاگران کارمندانی هستند که به طور آشکار تخلف، رفتارهای نادرست یا غیر‌اخلاقی در یک سازمان را برای عموم یا افرادی که در قدرت هستند، افشا می‌کنند.


بازرس (Ombudsperson)

این اصطلاح برای یک شخص خارج از سازمان به کار می‌رود که از طریق تسهیل ارتباطات و اختلافات کاری به حل و فصل آن اختلافات می‌پردازد.


50 نمونه از اصطلاحات مدیریت منابع انسانی | استخدام و پذیرش سازمانی

مدیریت منابع انسانی

در میان 50 اصطلاح مدیریت منابع انسانی، عبارات پر کاربرد استخدام، از این جهت که دروازه ورود به مدیریت نیروی انسانی (HRM) در نظر گرفته می شوند، بسیار مهمند. اگر می خواهید برای پوزیشن HRM رزومه ای بنویسید کم و کاستی نداشته باشد، باید از این اصطلاحات استفاده کنید.


بررسی سابقه (Background check)

بررسی سابقه بخشی از فرآیند استخدام است که در آن تحقیقات برای بررسی سوابق یک کارمند بالقوه بر اساس معیارهایی مانند تحصیلات، سوابق کیفری، تجارب‌کاری گذشته و غیره انجام می‌شود. این راستی‌آزمایی به این دلیل انجام می‌شود که سازمان‌ها اغلب باید تأیید کنند که آیا اطلاعات ارائه شده توسط داوطلب صحت دارد یا خیر.


نیروی کار ترکیبی (Blended workforce)

همانطور که از نام آن پیداست، نیروی کار ترکیبی، ترکیبی از کارکنان تمام وقت، پاره وقت و قراردادی است.


صلاحیت شغلی (Occupational qualification)

هر چند ممکن است این امر ایده‌آل به نظر نرسد، اما قانون این اجازه را به سازمان‌ها می‌دهد تا به فرض اینکه برخی ویژگی‌های نیروی کار برای سازمان ضروری است، استخدام را بر اساس جنسیت، مذهب یا ملیت انجام دهد.


سیستم دوستانه (Buddy system)

این سیستم جزیی از فرآیند پذیرش سازمانی است که در آن کارمند جدید را با یکی از کارمندان قدیمی آشنا می‌کنند تا او را با جنبه‌های مختلف کار آشنا کند. این کار ممکن است آشنا کردن کارمند جدید با فضای کار و دیگر همکاران را نیز شامل شود.


نرخ رها کردن (Abandonment rates)

این نرخ یکی از معیارهای منابع انسانی است و  نشان‌دهنده تعداد افرادی است که فرآیند استخدام را شروع می‌کنند ولی به پایان نمی‌رسانند.


کوچک سازی/ تجدید ساختار (Downsizing/Restructuring)

هر دو این اصطلاحات بیانگر این نکته هستند که سازمان در حال برنامه‌ریزی برای کاهش کارکنان و هزینه‌های مالی است.


مدیریت استعداد (Talent Management)

مدیریت استعداد نه تنها به جذب و انتخاب کارجویان بلکه به حفظ کارکنان نیز اشاره دارد. این امر را می‌توان با استفاده از فرآیندهای استراتژیک مانند ارزیابی عملکرد، مشارکت کارکنان، یادگیری و توسعه، سنجش مزایای کارکنان و معیارهای دیگر انجام داد.(چه نرم افزار هایی در راهبرد های سازمانتان به شما کمک خواهد کرد؟ مقاله اش را از اینجا بخوانید)


هزینه بر استخدام (Cost per hire)

این اصطلاح به کل هزینه‌های مربوط به استخدام یک کارمند، از جمله هزینه‌های تبلیغات، هزینه‌های اداری، حقوق و مزایا و هزینه‌های هیئت مدیره اشاره دارد.


اصطلاحات منابع انسانی | اصطلاحات مدیریت زمان

50 اصطلاح مدیریت منابع انسانی

مدیریت زمان بخشی بسیار مهم برای مدیران است. اکثر مدیران به علت فراوانی کارکنان موفق نمی شوند به موقع خطای آنها در تاخیر، مرخصی و ادای وظیفه را پیگیری کنند؛ برای حل این مشکل تی تایم برنامه ای چند منظوره طراحی کرده است که می توانید از اینجا ببنید. دراین بخش به اصطلاحاتی خواهیم پرداخت که هر کارمندی در طول زمان کار، با آنها مواجه خواهد شد. بین 50 اصطلاح منابع انسانی، مدیریت زمان تقریبا پر کاربرد ترین عبارات تکنیکی در HR هستند.


اضافه کاری (Overtime)

اضافه کاری به کار اضافه‌‌ای اطلاق می‌شود که یک کارمند پس از اتمام ساعات کاری خود انجام می‌دهد.


مرخصی با حقوق (paid time off)

مرخصی با حقوق نوعی امتیاز برای کارمندان به شمار می‌رود. در این شرایط کارمند با آنکه در محل کار حضور پیدا نمی‌کند ولی حقوق و مزایای خود را دریافت می‌کند. تعطیلات سال نو و یا مرخصی‌های استعلاجی از جمله این مرخصی‌ها هستند.


مرخصی بدون حقوق (Loss of pay)

اصطلاح دیگری در مدیریت منابع انسانی است که به این مسئله اشاره دارد که دیگر مرخصی استحقاقی به کارمند تعلق نمی‌گیرد ولی به او اجازه داده می‌شود تا به مرخصی برود ولی برای این مدت حقوقی دریافت نکند.


ساعات غیرکاری (Off-duty Hours)

این اصطلاح برای اشاره به ساعاتی که کارمند به طور کلی منفک از وظایف شغلی است و می‌تواند به امور شخصی خود بپردازد، استفاده می‌شود.


تی تایم (TITIME) *جزء اصطلاحات نیست اما بخونید*

تی تایم، یک نرم افزار مدیریت زمانه! اگه به نرم افزار های جمع و جور همه کاره علاقه مندی، میتونی با تی تایم، موبایلتو خلوت کنی! تی تایم پیشنهاد چشم گیری برای شرکت هاست! به شرکتت پیشنهادش کن.

50 اصطلاح مدیریت منابع انسانی | اصطلاحات حقوق و دستمزد در مدیریت

50 اصطلاح مدیریت منابع انسانی


دستمزد (Income)

دستمزد به پرداختی اطلاق می‌شود که به یک شخص برای انجام کار یا خدمات مشخص پرداخت می‌شود.


معوقه (Arrear)

یک اصطلاح مدیریت منابع انسانی است که برای حقوق‌ها یا پاداش‌هایی که در گذشته باید به فرد پرداخت می‌شده است ولی به هر دلیل انجام نشده، استفاده می‌شود.


حداقل دستمزد (Minimum wage)

حداقل دستمزد به حداقل حقوقی که توسط دولت مشخص می‌شود و کارفرما ملزم به پرداخت آن است، اشاره دارد.


نرخ دایره قرمز (Red circle rate)

نرخ دایره قرمز، حقوقی بالاتر از حداکثر حقوق مجاز برای یک موقعیت شغلی است. هنگامی که یک کارمند در دایره قرمز قرار می‌گیرد دیگر واجد شرایط افزایش حقوق و یا ترفیع نخواهد بود.


انحراف دستمزد (wage drift)

یکی از اصطلاحات منابع انسانی است که به تفاوت بین دستمزد توافق شده و دستمزد واقعی به دلیل عوامل مختلفی مانند اضافه کاری، پاداش، سن و عملکرد اشاره دارد.


50 اصطلاح مدیریت منابع انسانی | اصطلاحات مدیریت عملکرد

بازخورد 360 درجه (360degree feedback)

بازخورد 360 درجه، فرآیندی است که در آن یک کارمند از همتایان خود، مشتریان داخلی، رهبران تیم و سایر اعضای سازمان گزارشی درباره عملکرد خود دریافت می‌کند.


 ماتریکس جعبه‌ای (Box Matrix)

ماتریس جعبه‌ای به مدیران این امکان را می دهد که پتانسیل و عملکرد کارکنان را اندازه‌گیری کنند. این ماتریس بیشتر برای برنامه‌ریزی، جانشین‌پروری و پاداش به کارمندان برتر سازمان استفاده می‌شود.


شاخص‌های اصلی عملکرد (Key Performance Indicators) یا KPI

KPI اصطلاحی است که در بحث سنجش عملکرد به طور گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. این شاخص‌ها معیارهایی راهبردی هستند که برای ارزیابی و اندازه‌گیری عملکرد یک فرد یا سازمان استفاده می‌شود.


 حوزه مسئولیت‌های کلیدی (Key responsibility area) یا KRA

به بیان ساده، این اصطلاح به مسئولیت‌های کلیدی و قابل اندازه‌گیری یک شغل گفته می‌شود.


اهداف و نتایج کلیدی(Objectives and Key Results) یا OKR

OKR یک فرآیند هدف‌گذاری است که برای تعیین اهداف بلندپروازانه، قابل اندازه‌گیری و به صورت فصلی استفاده می‌شود. این شاخص تضمین می‌کند که همه افراد در سازمان در جهت یک هدف کار می‌کنند.


رتبه‌بندی جایگزین (Alternation Ranking)

یک روش ارزیابی عملکرد جهت رتبه‌بندی عملکرد کارکنان از بهترین تا بدترین است.


تحلیل (SWOT analysis)

در منابع انسانی به معنای تجزیه و تحلیل جنبه‌های مختلف یک کسب و کار می‌باشد که عبارت‌اند از: نقاط قوت، نقاط ضعف، فرصت‌ها و تهدیدها. تحلیل SWOT به شما کمک می‌کند تا در یک سازمان میزان بهره‌وری فرآیندهای مختلف را بررسی کنید.


تسویه کامل و نهایی (Full & Final settlement)

به شیوه‌ای اشاره دارد که توسط کارفرما، هنگام استعفای یکی از کارمندان انجام می‌شود. این شیوه زمانی تکمیل می‌شود که حقوق کارمند با در نظر گرفتن هرگونه حق الزحمه، کسر کار یا اضافه کار برای آخرین ماه کاری پرداخت شود.


50 اصطلاح مدیریت منابع انسانی | عبارات مربوط به مزایا در HR

مزایا مدیریت منابع انسانی

مزایای داوطلبانه (Voluntary Benefits)

این اصطلاح با عنوان “بیمه تکمیلی” یا “مزایای پرداخت شده توسط کارمند” هم شناخته می‌شود. این اصطلاح منابع انسانی به خدماتی اشاره دارد که با پرداخت‌ کارمندان از طریق کسر حقوق ارائه می‌شوند. بیمه عمر، درآمد از کارافتادگی، بیمه خودرو، بیمه سرقت، خدمات حقوقی و مشاوره‌ای از این دست خدمات هستند.


مزایای تکمیلی بیکاری (Supplemental Unemployment Benefits)

این اصطلاح منابع انسانی به مجموعه‌ای از مزایای مالیاتی اشاره دارد که برای پرداخت دستمزد کارکنان در هنگام اخراج و همراه با مزایای بیکاری دولتی طراحی شده است.


برنامه 401 (401 Plan)

این برنامه، بازنشستگی تحت حمایت شرکت می‌باشد. در این برنامه به کارمندان اجازه داده می‌شود پرداخت مالیات‌ را جهت پس‌انداز برای دوران بازنشستگی در یک حساب سرمایه‌گذاری و تا زمان مقرر به تعویق بیاندازند(این طرح مربوط به خارج از کشور می‌باشد).


قانون آشتی تلفیقی (Consolidated Omnibus Reconciliation)

طبق این قانون، سازمان‌هایی که بیش از 20 کارمند دارند، موظف هستند که سطحی از مراقبت‌های بهداشتی را ارائه دهند.


50 اصطلاح مدیریت منابع انسانی | عبارات مربوط به قوانین مهم استخدامی HR

50 اصطلاح مدیریت منابع انسانی

کمیسیون فرصت‌های شغلی برابر (Equal Employment Opportunity Commission)

این کمیسیون مسئول اجرای قوانینی است که سازمان‌ها را از تبعیض علیه کارکنان بر اساس نژاد، رنگ، ملیت، مذهب، جنسیت و غیره منع می‌کند(مربوط به خارج از کشور).


پرداخت برابر (Equal Pay act)

یک قانون سراسری است که تاکید می‌کند مردان و زنان با وظایف و رزومه‌های مشابه باید دریافتی‌های برابری داشته باشند.


قانون کار منصفانه (Fair labor standards Act)

این قانون از کارمندان در برابر اعمال ناعادلانه کاری محافظت می‌کند. طبق این قانون، حداقل دستمزد، پرداخت‌های اضافه کاری، واجد شرایط بودن حقوق و همچنین استانداردهای کاری کارگران تمام وقت و همچنین پاره وقت تعیین می‌گردد.


قانون مرخصی زایمان (Maternity Benefits Act)

این قانون از زنان در دوران بارداریشان محافظت می‌کند. در ایران بر اساس قانون مرخصی زایمان، کارمندان زن حداکثر تا 9 ماه می‌توانند از این نوع مرخصی استفاده کنند.


50 اصطلاح مدیریت منابع انسانی | عبارات مربوط به اصطلاحات تکنولوژی HR

اصطلاحات مدیریت منابع انسانی

سیستم مدیریت نیروی انسانی (Human resource management system)

با سیستم‌های هوشمند منابع انسانی، شما می‌توانید پیچیدگی مدیریت چندین نهاد و انواع مشاغل مختلف را با یک سیستم مدیریت منابع انسانی ساده کنید. این سیستم به شما اجازه می‌دهد تا فعالیت‌های روزمره منابع انسانی را خودکار کنید و داده‌های کارکنان و شرکت را به طور کارآمد مدیریت کرده و چالش‌های کارمندان را حل کنید.


سیستم ردیابی متقاضی (Applicant Tracking System)

این سیستم به استخدام‌کنندگان اجازه می‌دهد تا افراد مناسب برای سازمان را از یک مجموعه بزرگ درخواست‌کنندگان استخدام کنند. این سیستم باعث می‌شود تا مشاغل مورد نیاز، منبع‌یابی و غربالگری کاندیداها و برنامه‌ریزی مصاحبه‌ها به راحتی مدیریت گردند.


سیستم مدیریت حقوق و دستمزد (Payroll Management System)

در یک سازمان، سیستم مدیریت حقوق و دستمزد یکی از مهم‌ترین سیستم‎‌ها است چرا که به شما این امکان را می‌دهد، در زمان مناسب و با دقت بالا به امور کارکنان خود بپردازید. پردازش حقوق و دستمزد،  فیش حقوقی خودکار، دانلود گزارش‌ها، مدیریت هزینه‌ها و مطالبات، همه از طریق یک سیستم مدیریت حقوق و دستمزد هوشمند امکان‌پذیر است.


تعهد شغلی (Employee Engagement)

تعامل کارکنان مبتنی بر هوش مصنوعی به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا کارکنان خود را متعهد و پیشرو نگه دارند. ابزارهای زیادی مانند ماژول‌های تجزیه و تحلیل خلق و خو، پلتفرم‌های تشخیص، کانال‌های ارتباطی داخلی و غیره وجود دارند که به سازمان‌ها کمک می‌کنند تا تعامل کارکنان خود را بهبود بخشند.


سیستم مدیریت زمان و حضور و غیاب (Time and attendance Management)

حضور و غیاب کارمندان، مرخصی‌ها، تعطیلات، شیفت‌ها و غیره را می‌توان با سیستم مدیریت زمان و حضور و غیاب مدیریت کرد. این سیستم باعث می‌شود که از فعالیت‌های تقلبی جلوگیری شود، برگه‌های زمانی را ردیابی کنید و حضور و غیاب کارمندان در زمان واقعی را به صورت مستند در اختیار داشته باشید. ( در این مقاله بر بررسی یکی از بهترین سیستم های مدیریت زمان می پردازیم. برای مطالعه امکانات تی تایم، به این مقاله رجوع کنید)


سیستم مدیریت عملکرد (Performance Management System)

یک سیستم مدیریت عملکرد به سازمان‌ها اجازه می‌دهد تا اهداف خود را هوشمندانه تعیین کنند، عملکرد کارکنان را پیگیری کنند و بازخوردها را به صورت مستمر دریافت کنند. از طرف دیگر، این سیستم برای کارکنان امکان خود ارزیابی را فراهم می‌کند.


سخن پایانی

به نظر ما اصطلاحات گفته شده برخی از مهم‌ترین اصطلاحات منابع انسانی هستند، اما اگر فکر می کنید چیزی را از قلم انداختیم، به ما در تکمیل مقاله کمک کنید.

 

مقالات مرتبط
2 نظر
mahi

کاش در کنار لغات انگلیسی تلفظ اونها رو هم قرار میدادین.

اگر امکانش بود حتما انجام میدیم، ممنون بابت نظرتون

پاسخ دهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.قسمتهای مورد نیاز علامت گذاری شده اند *